Zákazníci CENTROPOL ENERGY v roce 2024 na elektřině významně uspoří

22. září 2023

Vážení zákazníci Skautské energie,

dovolte nám sdělit vám velmi dobrou zprávu, která vás jistě potěší. Po konzultacích s naším spolupracujícím dodavatelem CENTROPOL ENERGY jsme pro vás zajistili výhodné podmínky dodávky elektrické energie na příští rok 2024.  

Tato zpráva je určena těm, kdo mají skrze naši službu sjednanou dodávku elektrické energie u dodavatele CENTROPOL ENERGY z roku 2022. Smlouvu mají nastavenou jako fixní na rok tak, že se roční závazek po uplynutí smluvního období opakuje.

Dovolujeme si Vám představit podmínky dodávek elektrické energie na rok 2024 - vyjednali jsme Vám jejich zveřejnění již 4 měsíce dopředu. S takovým předstihem změny fixních cen standardně nekomunikuje žádný z dodavatelů. Je v zájmu našich klientů, aby cenu energie znali co nejdříve, a mohli tak lépe plánovat své náklady.

Úspora na elektřině

Jistě si vzpomenete, že především přelom roku 2022 a 2023 byl na energetickém trhu výjimečný. Ceny energií dosahovaly extrémních hodnot a vládní regulace nastavily u elektřiny cenový strop 5000 Kč bez DPH za MWh. Pro rok 2024 máme vynikající zprávu: díky nově zveřejněným podmínkám zaplatíte za elektrickou energii u CENTROPOL ENERGY přibližně o 20% méně než letos. I přes pravděpodobné zrušení vládních stropů tak dojde k významné úspoře.

Doporučení pro příští rok

V době pokračující nejistoty na energetických trzích vám doporučujeme setrvat u dodavatele CENTROPOL ENERGY. Je jedním z největších nezávislých dodavatelů na trhu a my jsme pro vás zajistili podmínky, které jsou skutečně velmi konkurenceschopné.

Co dělat nyní?

V případě domácností nemusíte podnikat žádné kroky. Dodavatel Vás s touto informací osloví standardně cca 2 měsíce před koncem stávajícího závazku.

Váš nově vyhlášený ceník elektřiny na rok 2024 si stáhnete pod tímto odkazem (zároveň ho zasíláme všem zákazníkům i e-mailem). 

V případě podnikatelů a organizací (tj. subjektů s IČO) bude pro získání výhodnějšího ceníku potřeba podepsat dodatek. Tím dojde na změnu produktu na „Fixně pro podnikatele na 1 rok“ s cenou na rok 2024 od 4080 Kč bez DPH. Nic dalšího nebude měněno. Dodavatel Vás pravděpodobně v průběhu října kontaktuje (elektronicky/písemně) ohledně podepsání zmíněného dodatku. 

Podnikatelé a organizace, kteří změnu produktu dodatkem nesjednají automaticky přepadne na novou cenu stávajícího produktu. Její výše však nyní není známá a dá se očekávat, že bude vyšší. Proto změnu podpisem dodatku všem subjektům s IČO doporučujeme. Ceník pro podnikatele a právnické osoby, který bude dodatkem nabídnut stáhnete pod tímto odkazem

Zákazníkům doporučujeme ke konci roku provést samoodečet a nahlásit stavy distributorovi (jinak bude odečet proveden odhadem). 

Benefity od dodavatele CENTROPOL ENERGY

Nezapomeňte, že můžete využít i další benefity, které nabízí CENTROPOL ENERGY. Podrobný přehled najdete na webu dodavatele. Vyzdvihujeme například vysokou 25% slevu na výrobky značky SAMSUNG.

Zemní plyn od Centropolu

Pokud máte od Centropolu také dodávky zemního plynu, informujeme vás, že cena za zemní plyn již byla letos 2x snížena a chystá se její další snížení. Ani zde nemusíte podnikat žádné kroky, vše se děje automaticky. Doporučujeme pouze několikrát v průběhu roku provést samoodečet a stav nahlásit vašemu distributorovi. 

Kontakt a další informace

V případě jakýchkoliv dotazů nebo potřeby konzultace nás neváhejte kontaktovat. Skautská energie stojí při vás. Aktuální informace o naší službě a kontakty najdete na našem webu Skautská energie.     

Přejeme Vám krásné podzimní dny

Za tým Skautské energie

Tomáš Slavík
ředitel

Mohlo by vás ještě zajímat

Navracíme se k pravidelným aukcím a doporučujeme vyčkat s delšími závazky

Navracíme se k pravidelným aukcím a doporučujeme vyčkat s delšími závazky

Skautská energie pracuje na brzkém znovuobnovení pravidelných aukcí. Nabídky dodavatelů na uzavření delších závazků doporučujeme nepřijmout.

LitFin pokračuje v insolvenčním řízení pro odškodnění poškozených zákazníků Kolibřík Energie

LitFin pokračuje v insolvenčním řízení pro odškodnění poškozených zákazníků Kolibřík Energie

LitFin podal odvolání proti zamítnutí insolvenčního návrhu a dále pokračuje ve snaze uplatnit nároky poškozených zákazníků v insolvenčním řízení.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Technická chyba u dodavatele způsobila chybné informování zákazníků. Zajistili jsme, aby opravdu platili původně ohlášené nižší ceny. Za chybu se jménem dodavatele omlouváme.