LitFin pokračuje v insolvenčním řízení pro odškodnění poškozených zákazníků Kolibřík Energie

11. března 2024

Vážení zákazníci Skautské energie,

rádi bychom Vás informovali o důležitém kroku, který společnost LitFin podniká ve snaze zajistit odškodnění pro bývalé zákazníky dodavatele Kolibřík Energie, kteří byli jednáním dodavatele poškozeni.

LitFin nedávno rozeslal svým klientům e-mailovou zprávu, která nám poskytuje aktuální informace ohledně dalšího postupu. 

Krajský soud zamítl insolvenční návrh

Krajský soud v Ústí nad Labem zamítl náš insolvenční návrh, o jehož podání jsme Vás v minulosti informovali

Odvolání k Vrchnímu soudu

LitFin  s rozhodnutím soudu nesouhlasí a tento týden podal odvolání v Vrchnímu soudu. Věří, že u odvolacího soudu bude úspěšný a dojde k vyhlášení úpadku společnosti Kolibřík Enegrie, a.s..

Soud ve svém rozhodnutí mimo jiné tvrdí, že prokazování vzniku pohledávky nepatří do insolvenčního řízení. Faktem ovšem je, že o povinnosti Kolibříka uhradit smluvní pokutu již jeden soud rozhodl, s čímž se Krajský soud dostatečně nevypořádal. Dle našeho LitFinu je tak rozhodnutí Krajského soudu v rozporu s rozhodovací praxí a očekává, že mu odvolací soud dá za pravdu.

Pro zákazníky se nyní nic nemění

Pro u LitFinu přihlášené zákazníky se v tuto chvíli nic nemění a není třeba z jejich strany žádné akce. LitFin i nadále bude pokračovat ve snaze uplatnit Vaše nároky v insolvenčním řízení. V případě, že se situace změní, bude Vás neprodleně informovat o jakýchkoli novinkách či dalších krocích.

Kontaktujte LitFin

Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte kontaktovat LitFin na adrese info@smlouvajezavazek.cz.

S pozdravem,
Tým Skautské energie

Mohlo by vás ještě zajímat

Navracíme se k pravidelným aukcím a doporučujeme vyčkat s delšími závazky

Navracíme se k pravidelným aukcím a doporučujeme vyčkat s delšími závazky

Skautská energie pracuje na brzkém znovuobnovení pravidelných aukcí. Nabídky dodavatelů na uzavření delších závazků doporučujeme nepřijmout.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Technická chyba u dodavatele způsobila chybné informování zákazníků. Zajistili jsme, aby opravdu platili původně ohlášené nižší ceny. Za chybu se jménem dodavatele omlouváme.

"IČO zákazníkům" CENTROPOL ENERGY doporučujeme podepsat novou smlouvu a změnit produkt

"IČO zákazníkům" CENTROPOL ENERGY doporučujeme podepsat novou smlouvu a změnit produkt

Firemní zákazníci odebírající elektřinu dostávají možnost změnou produktu zajistit výhodnější podmínky. V článku najdete představení změn a pokyny, jak vše správně odbavit.