Navracíme se k pravidelným aukcím a doporučujeme vyčkat s delšími závazky

12. března 2024

V současné době sledujeme pokles cen energií, a doufáme, že tento trend bude pokračovat i nadále. Ceny na burze se pomalu vracejí na úroveň před velkou energetickou krizí, což je pozitivní zpráva pro všechny spotřebitele.

Skautská energie věří, že společným úsilím a aktivní participací našich členů můžeme dosáhnout ještě lepších a výhodnějších řešení v oblasti energetiky pro každého.

vývoj ceny plynu, zdroj: kurzy.cz

vývoj ceny elektřiny, zdroj: kurzy.cz

Návrat pravidelných aukcí

Usilovně pracujeme na návratu k osvědčeným a prověřeným metodám, které v minulých letech desítkám tisíc domácností a firem umožnily snížit náklady na energie. Konkrétně se jedná o soutěže hromadných poptávek mezi dodavateli energií.

Věříme, že se nám letos podaří zahájit pravidelné soutěže, i když se systém oproti minulosti částečně změní. Přihlášení do aukce bude nezávazné, a zákazníci se pak sami rozhodnou, zda podepíší novou smlouvu. Plánujeme opakovat aukce každý rok a primárně soutěžit dvouleté fixy cen.

Nové technické řešení projektu

Zvláště v létě se ceny energií obvykle snižují a přinášejí vhodnou příležitost pro aukce a sjednání nových smluv. Chceme využít tuto příležitost a přinést našim účastníkům co nejvýhodnější nabídky.

Připravujeme nové technické řešení, které umožní pohodlné přihlašování vašich odběrných míst k námi pořádaným aukcím. Připravujeme i celou řadu dalších novinek. Během jara přineseme další podrobnosti o našich plánech a těšíme se na vaši aktivní účast.

Delší závazky doporučujeme odložit

Je pravda, že v současnosti dodavatelé lákají naše klienty atraktivními nabídkami, které slibují lepší ceny. Pravděpodobně jste i Vy takovou nabídku v posledních týdnech obdrželi a nabízené ceníky jsou o 300-400 Kč/MWh levnější než ty stávající. Například MND nabízí elektřinu za 4 127 Kč (včetně DPH) a plyn za 1 690 Kč. Tyto výhodné nabídky jsou ale spojeny s dvouletým závazkem.

Naše doporučení je v tuto chvíli neuzavírat delší závazky a vyčkat na naše aukce, které by měly přinést nejlepší možné nabídky a kde se budete moci rozhodnout podle aktuální situace na trhu.

Za tým Skautské energie
Tomáš Slavík, ředitel

Mohlo by vás ještě zajímat

LitFin pokračuje v insolvenčním řízení pro odškodnění poškozených zákazníků Kolibřík Energie

LitFin pokračuje v insolvenčním řízení pro odškodnění poškozených zákazníků Kolibřík Energie

LitFin podal odvolání proti zamítnutí insolvenčního návrhu a dále pokračuje ve snaze uplatnit nároky poškozených zákazníků v insolvenčním řízení.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Technická chyba u dodavatele způsobila chybné informování zákazníků. Zajistili jsme, aby opravdu platili původně ohlášené nižší ceny. Za chybu se jménem dodavatele omlouváme.

"IČO zákazníkům" CENTROPOL ENERGY doporučujeme podepsat novou smlouvu a změnit produkt

"IČO zákazníkům" CENTROPOL ENERGY doporučujeme podepsat novou smlouvu a změnit produkt

Firemní zákazníci odebírající elektřinu dostávají možnost změnou produktu zajistit výhodnější podmínky. V článku najdete představení změn a pokyny, jak vše správně odbavit.