"IČO zákazníkům" CENTROPOL ENERGY doporučujeme podepsat novou smlouvu a změnit produkt

2. listopadu 2023

Vážení zákazníci Skautské energie,

před časem jsme vás informovali, že se nám podařilo s dodavatelem dojednat úpravu nastavení podmínek pro klienty CENTROPOL ENERGY s dodávkou elektřiny. U domácností dojde k úpravě autmaticky, u organizací a podnikatelů (tj. subjektů s IČO) je potřeba nejlepších podmínek dosáhnout podpisem aktuálně rozesílané smlouvy. 

Informace a pokyny se týkají zákazníků se smlouvou uzavřenou v roce 2022. Stávající smlouva je nastavena se závazkem 12 měsíců a závazek se automaticky obnovuje až po dobu 10 let, nedojde-li k dřívější výpovědi. 

Dodavatel rozeslal smlouvy poštou

V poštovní schránce sídla vašeho subjektu byste měli najít dopis od CENTROPOL ENERGY. Obsahuje stručné vysvětlení a formulář smlouvy na nový produkt. 

Možnosti volby

Nyní máte dvě možnosti - buď nedělat nic a zanechat si stávající produkt FIXNÉ ONLINE NA 1 ROK nebo podepsat novou smlouvu a tím změnit vaší dodávku elektřiny na produkt FIXNĚ PRO PODNIKATELE NA 1 ROK. 

Doporučujeme všem "IČO zákazníkům", aby akceptovali návrh na změnu produktu a smlouvu podepsali a zaslali dodavateli zpět. Tato volba má pro zákazníka dvě zásadní výhody. 

Jednoznačně doporučujeme podepsat

Změna produktu na FIXNĚ PRO PODNIKATELE NA 1 ROK vám zajistí:

  • výhodnější cenu. V obou případech dodavatel stanovuje cenu jen na 1 rok, v nového produktu je cena 4080 Kč oproti 4420 Kč (ceny bez DPH). Úspora při změně produktu je tedy 340 Kč+DPH/MWh. 
  • změnu na produkt s dobou neurčitou po uplynutí 12ti měsíců. Zatímco u stávající smlouvy nemáte jistotu, jakou cenu dodavatel pro následující rok stanoví a máte poměrně omezené možnosti podat výpověď (jen v září, kdy ještě nové ceny nemusíte znát). Změnou produktu na dobu neurčitou, na kterou se automaticky po roce změní, přejdete do standardního režimu, kdy můžete výpověď podat při nevýhodných podmínkách kdykoliv. Sice nebudete mít od roku 2025 jistotu fixní ceny, ale změna nám za daných podmínek přijde určitě výhodnější. 

Co je třeba udělat

  1. Smlouvu, kterou najdete v poštovní schránce co nejdříve podepište (podepsat musí ten, kdo je oprávněn za subjekt jednat, případně více osob, je-li to u vás vyžadováno). 
  2. Podepsanou smlouvu odešlete poštou zpět dodavateli tak, aby ji obdržel nejpozději do konce listopadu 2023. 
  3. Ke konci roku proveďte samoodečet a ten nahlaste distribuci nebo dodavateli. Pakliže nedojde k samoodečtu, bude proveden odečet odhadem. 

Benefity od dodavatele CENTROPOL ENERGY

Nezapomeňte, že můžete využít i další benefity, které nabízí CENTROPOL ENERGY. Podrobný přehled najdete na webu dodavatele. Vyzdvihujeme například vysokou 25% slevu na výrobky značky SAMSUNG.

Kontakt a další informace

V případě, že jste ve schránce zmíněnou smlouvu nenašli nebo máte-li jiné dotazy, neváhejte nás co nejdříve kontaktovat (energie@skaut.cz). Skautská energie stojí při vás. Aktuální informace o naší službě a kontakty najdete na našem webu Skautská energie.     

Přejeme Vám krásné podzimní dny

Za tým Skautské energie

Tomáš Slavík
ředitel

Mohlo by vás ještě zajímat

Navracíme se k pravidelným aukcím a doporučujeme vyčkat s delšími závazky

Navracíme se k pravidelným aukcím a doporučujeme vyčkat s delšími závazky

Skautská energie pracuje na brzkém znovuobnovení pravidelných aukcí. Nabídky dodavatelů na uzavření delších závazků doporučujeme nepřijmout.

LitFin pokračuje v insolvenčním řízení pro odškodnění poškozených zákazníků Kolibřík Energie

LitFin pokračuje v insolvenčním řízení pro odškodnění poškozených zákazníků Kolibřík Energie

LitFin podal odvolání proti zamítnutí insolvenčního návrhu a dále pokračuje ve snaze uplatnit nároky poškozených zákazníků v insolvenčním řízení.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Chyba v rozeslané informaci o cenách u elektřiny u CENTROPOL ENERGY pro rok 2024. Platí původně slíbené ceny.

Technická chyba u dodavatele způsobila chybné informování zákazníků. Zajistili jsme, aby opravdu platili původně ohlášené nižší ceny. Za chybu se jménem dodavatele omlouváme.